Over de lessen

SHADOW YOGA ontleent zijn naam aan een eeuwenoude HATHA YOGA-tekst waarin staat geschreven dat het menselijk lichaam niets anders is dan bevroren schaduwlagen. De oefenstof in de les is erop gericht deze schaduwlagen te ontdekken en af te laten vloeien zodat het openen van de 'inner powers' kan plaatsvinden.

Alle houdingen in de lessen zijn afgeleid van dagelijkse menselijke activiteiten, het dierenrijk, de martial arts en de dans en deskundig samengebracht in 3 vaste series  (preludes) Deze preludes bestaan uit basis houdingen die ervoor zorgen dat het fysieke lichaam zich kan openen waadoor er een bewuster, vitaler en gezonder lichaam onstaat , waarin de verschillende energetische systemen, waar de yoga mee werkt kunnen functioneren. 

De drie preludes zijn:

  • BALAKRAMA (stepping into strength)
  • CHAYA YODDHA SANCHALANAM (churning the shadow warrior)
  • KARTIKKEYA MANDALA (garland of light)

Door het creëren van ritme (adem) en het bewust proportioneren van het fysieke lichaam komt er energie vrij in het individu. Het lichaam wordt sterker, soepeler en vitaler. De geest komt tot rust en je ervaart focus. Er ontstaat meer weerbaarheid en vertrouwen. De aanwezige potentie komt naar de oppervlakte en kan worden ingezet om de kwaliteit van het dagelijks leven te verbeteren.